Reserveer je behandeling ONLINE || 24u/7 *** WEBSHOP: Gratis verzending vanaf €100 (€8 <€100)

Collagen Elixir

Je hoort nu heel veel over collageen, in verschillende vormen, zoals collageencapsules als voedingssupplement of collageen in crèmes, collageendrankjes of anti-ageing-gelaatsbehandelingen met focus op de diepere huidlagen om het eigen collageenaanmaak te 'boosten' (daarvoor ga je best naar de pagina met gelaatsbehandelingen).

 

Ben je reeds overtuigd, klik hier naar het bestelformulier om je eerste levering snel te ontvangen. 

Het begin

Tijdens onze eerste levensjaren maakt ons lichaam van nature heel veel collageen aan om ons te laten opgroeien ... denk maar aan de babyhuidjes die veel collageen bevatten, daar is geen ouderdomsrimpeltje te bespeuren. Helaas remt dat proces af met het ouder worden waardoor de collageenproductie vertraagt. Vanaf de leeftijd van 25 jaar neemt de collageenaanmaak bij vrouwen af met zo'n 1-2% per levensjaar, wat resulteert in fijne lijntjes en minder elasticiteit. Interessant feit: onderzoek heeft aangetoond dat door een vermindering van oestrogenen, de aanmaak van collageen type I en III met 30% vermindert in de eerste 5 jaar van de menopauze. 

Mannen hebben (tijdelijk) meer geluk, mede dankzij het mannelijk hormoon testosteronDoordat zij meer collageen aanmaken en minder snel verliezen t.o.v. vrouwen, ontspringen mannen tijdelijk de verouderingsdans, maar 'owee' als hun verouderingsproces begint, dan gaat het snel en gaan de rimpels zich dieper aftekenen. ook daar is het mannelijk hormoon testosteron vooral de oorzaak van. Dus ook mannen hebben baat bij het boosten van hun collageenaanmaak.

 

Onze leeftijd en de werking van onze hormonen (zoals de menopauze) enerzijds, zijn intrinsieke facoren, daar kunnen we niks aan veranderen. Maar  je hebt andere (extrinsieke) factoren wél in de hand, zoals voeding (denk aan overvloedig suikerverbruik), zonnebaden (UV-schade), roken en stress. Vooral roken en veel zonnebaden (UV-schade) plegen een enorme aanslag op de vitamines die je huid op een natuurlijke manier beschermen. Ook pollutie wordt in verband gebracht met het verouderen van je huid. Snelle suikers zorgen ook voor meer rimpels, doordat de collageenstrengen gaan verkleven (glycatieproces).

Hoe meer je blootgesteld wordt aan deze bovenstaande factoren hoe sneller je huid achteruit zal gaan en je lijntjes, rimpels en verslapping zal waarnemen.

Je merkt dat je huid droger wordt en verliest aan stevigheid, fijne lijntjes, ouderdomsvlekjes en rimpels worden zichtbaar. Je haar wordt dunner of je hebt al beginnend haarverlies. Plots krijg je last van eczeem… Collageen inzetten als supplement bij jouw dagelijkse verzorgingsroutine zal zorgen voor een vermindering van pigmentvlekken, donkere kringen rond de ogen, ouderdomslijntjes en rimpels. Ook je haar zal er wel bij varen. Tevens biedt collageen een fantastische ondersteuning van je gewichten en spieren.

 

Een gezonde levensstijl bepaalt hoe gezond je collageen blijft. 

Het verlies aan collageen is dus een zichtbaar teken van veroudering van je huid. En die wetenschap vinden we niet altijd zo fijn. Collageen is nu éénmaal hét ingrediënt voor een eeuwige jeugd. Onderzoek heeft aangetoond dat collageensupplementen een gunstig effect hebben voor het behoud van een gezonde en gehydrateerde huid. Je kan dus van binnenuit je eigen collageenproductie stimuleren... daar vertel ik je verder meer over...

 

Wil je graag wetenschappelijk onderbouwde informatie, bekijk deze video van Dr J. Plant, Ph.D. (13 minuten).

 

Al benieuwd naar enkele transformaties? Bekijk nog meer foto's onderaan deze pagina :-)

 

 

Maar eerst, wat is dat eigenlijk: collageen?

 • Collageenvezels zijn de structurele bouwstenen voor een stevige, strakke gezonde huid. Collageen is de krachtige eiwitsubstantie die jouw lichaam letterlijk bijeenhoudt. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren en collageen is het grootste aminozuur in je lichaam.
 • Het is het bindweefsel dat stevigheid en structuur geeft aan je lichaam. Collageen vormt alles: van je botten , pezen en pieren tot je bloedvaten, haar, nagels en huid. Alles wat groeit heeft collageen nodig. Je kunt er dus niet genoeg van in je lichaam hebben.
 • Collageen zorgt ook voor meer hydratatie, herstel en vernieuwing van je cellen.
 • Het is de lijm (komt van het Griekse 'kolla'), die alles op z’n plek houdt. Als je die lijm verliest, tja, dan volgen hangende oogleden, hamsterwangetjes, rimpels.

Collagen Elixir heeft een aangetoonde positieve werking op: 
 • fijne lijntjes en rimpeltjes
 • elasticiteit en textuur
 • gezondere uitstraling en glow
 • versteviging van de huid
 • pigmentatie
 • sterkere nagels en gezond haar
 • ondersteuning voor de gewrichten en spieren
 • stimuleren van je eigen collageenproductie
 •  

  Marinecollageen is de beste vorm. Collageen gaat oxideren als het in contact komt met lucht! Daarom zit het collageen elixir van Isagenix verpakt in glazen flesjes en niet in plastic! Drink elke ochtend jouw flesje 'fris uit de koelkast' en geniet van een stralend resultaat.

  Uiteraard blijft een goede huidverzorging, evenwichtige voeding en gezonde levensstijl essentieel voor het behouden van een mooie huid. Collageen drankjes zijn dan ook vooral bedoeld als extra aanvulling om je collageen van binnenuit te boosten.

   

  Waarom collageen type 1? En wat is het verschil met de meeste collageenpreparaten?

  Er zijn twee soorten collageen op de markt. Rundercollageen en viscollageen en dit in verschillende vormen: poeders, bruistabletten, capsules, zakjes, …

  Echter vaak worden deze afgebroken door de maag waardoor de werkzaamheid verminderd. Door de dubbele nutritechnologie in het collagenelixir wordt de afbraak tot een minimum beperkt waardoor de werkzaamheid van je collageenpreparaat hoger is. Het viscollageen (Collageen van type I) heeft ook een andere samenstelling dat meer vergelijkbaar is met de structuur van de menselijke huid. Marine-collageen is rijk aan unieke aminozuren die gericht zijn op de gezondheid van de huid en de natuurlijke productie van collageen door het lichaam ondersteunen.

   

  Collagen Elixir, je collageen drankje voor een stralende huid. Ben jij klaar om jouw glans te ontdekken?

   

  Een introductie (2 minuten) over het Collagen Elixir:

  Ingrediënten

  Collagen Elixir is een hoogwaardig en smaakvol collageendrankje dat vijf gram hoogwaardige zeecollageenpeptiden (marine collageen Type 1), biotine, zink, vitamine C en een plantaardige blend bevat om een gezonde huid van binnenuit te ondersteunen. Laten we eens wat dieper ingaan op deze schoonheidsbevorderende ingrediënten!

  • 5 gram marine-collageenpeptiden
   Collageen ondersteunt een stralende, jeugdige uitstraling.
   Ontdek je glans en zeg 'hallo' tegen een gezonde, gehydrateerde huid.

   Zeecollageen mix - Dit mengsel van collageenpeptiden is afkomstig van in het wild gevangen diepzeevis, zoals kabeljauw, koolvis en schelvis, die van nature rijk zijn aan type I collageen. Deze vorm van zeecollageen bevat de aminozuren proline, glycine en hydroxyproline die de natuurlijke productie van collageen door het lichaam ondersteunen en een gezonde, gehydrateerde huid helpen bevorderen

  • Voedingsstoffen voor gezond haar, huid en nagels

   Vitamine C: Deze vitamine, die van nature in citrusvruchten voorkomt, is een krachtig antioxidant die de natuurlijke collageenproductie ondersteunt. Het verstrengelt de collageenvezels om ze sterker te maken.
   Zink: Een belangrijk mineraal met een vitale rol in de gezondheid van huid, haar en nagels. Zink is een collageenbooster en werkt als een natuurlijk schild tegen UV stralen. 
   Biotine: Een krachtige vitamine voor een fantastische Boost van de gezondheid van huid, haar en nagels. 

  • Eeuwenoude botanische blend, een mix van supervruchten en planten
   Collagen Elixir bevat een mix van botanische ingrediënten die traditioneel worden gebruikt voor de gezondheid van de huid, waaronder voedende goji- en acerola-bessenextracten die bekend staan om hun rijkdom aan fytonutriënten, hydraterend aloë vera-sap dat traditioneel wordt gebruikt voor hydraterende voordelen en kalmerende kamille-extractpoeders die al eeuwenlang worden gebruikt voor hun verzachtende werking.

  • 0 gram toegevoegde suiker en een heerlijke, natuurlijke smaak

   Appelsapconcentraat: Appelsapconcentraat, gemaakt van gefilterd appelsap, heeft een milde smaak en kleur en zorgt voor een natuurlijke zoetheid en een fruitige smaak.
   Natuurlijke smaken: Verrijkt met wilde bessen en een vleugje botanische kruiden voor een natuurlijke zoete smaak. We hebben alleen smaakstoffen toegevoegd die in de natuur voorkomen, waaronder cranberry, druif en zoete appel. 
   Extract van Steviabladeren: Een Zuid-Amerikaans kruid dat van nature zoeter is dan suiker en geen calorieën bevat.

  • 100% recycleerbaar
   Deze glazen flesjes zijn recycleerbaar en ook mooi om zien, maar helpen vooral de natuur mooi te houden - net als jij.

   *soja-, gluten- en zuivelvrij

   

  Kwaliteit zonder compromissen: Goed voor jou, goed voor de planeet. Collageen van verantwoorde herkomst en 100% recycleerbare verpakking die is gemaakt in een CO2-neutrale fabriek. Helemaal natuurlijk. Geen kunstmatige kleur-, smaak- of zoetstoffen.

   

   

  Bekijk de voedingswaarden

  Collagen Elixir voedingswaarden

  Dosering

  Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid:

  Studies tonen aan dat 5 gram collageenpeptiden aanbevolen wordt om de beste resultaten te bekomen. 1 flesje Collagen Elixir bevat 5 gram. Om je huid extra te boosten van bij de start drink je dus 2 x 5 gram Collagen Elixir per dag.

  • Beauty Bundel:
   Kies je een kuur van 40 flesjes/maand (4-Pack), dan start je de eerste week met 2 flesjes per dag fris uit de koelkast (eentje 's ochtends en eentje 's avonds). De tweede, derde en vierde week neem je telkens één flesje 's ochtends.
   Dit herhaal je bij de volgende levering van 40 flesjes.
  • Beauty Afterglow Bundel:
   Verkies je een intense BOOST bij het begin van de kuur, dan start je met 60 flesjes/maand (6-Pack). Je neemt dan 2 flesjes per dag fris uit de koelkast (eentje 's ochtends en eentje 's avonds) gedurende 14 dagen tot 1 maand. Daarna kun je het effect behouden door dagelijks 1 flesje te drinken.

  Voedingssupplementen vervangen geen gevarieerde en uitgebalanceerde maaltijd. Een gezonde leefstijl blijft dus belangrijk.

   

  Resultaten

  Ontdek enkele transformaties in het fotoboek hieronder:

   

    

  De resultaten* zijn die van Isagenix-klanten die 1 tot 2 flesjes Collageen Elixir per dag gebruikten in combinatie met hun gebruikelijke huidverzorgingsproducten. In een voorstudie zagen de deelnemers hun huid verbeteren gedurende de eerste 30 dagen. 

  Isagenix Collagen Elixir - Resultaten na 30 dagen:

  • 93% vond dat de hydratatie van de huid verbeterde
  • 92% vond dat de huid gezonder aanvoelde
  • 88% vond dat de helderheid van de huid verbeterde
  • 91% vond dat ze een jeugdigere teint kregen
  • 83% vond dat de stevigheid van de huid verbeterde
  • 90% vond dat ze een stralendere huid kregen
  Deze resultaten zijn NIET geëvalueerd door de food- en drugadministratie. Dit product is niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen.

  Prijzen

  Om deze flesjes te bestellen, kan je je eerst registreren via kristine@aletageskincare.be of ter plaatse in de winkel. Ik bezorg je jouw persoonlijke account zodat je deze online volledig zelf kan beheren. Je bestelling wordt binnen de 3-4 werkdagen aan huis geleverd.
  • Beauty Bundle met 40 flesjes Collagen Elixir = €159.44 + verzendingskosten (is €3.9 per flesje gezondheid) 
  • Beauty Afterglow Bundle met 60 flesjes Collagen Elixir = €226.59
   incl. gratis verzending (is €3.7 per flesje gezondheid)

   

  Bestellen

  Vul het bestelformulier in om je eerste levering snel te ontvangen.
  TIP: duid aan of je een Fore-Pack of een Six-Pack wenst en of je het pakket per domiciliëring wil activeren of je dit liever zelf manueel maandelijks wil bestellen. Zo kan ik jouw bestelling makkelijk verwerken.

  Ik contacteer jou met alle relevante informatie om jouw back-office toe te lichten en je de bestellingen helemaal zelf kan beheren. Heel transparant!

   

  Veelgestelde vragen

  • Waarom heb ik Collagen Elixir nodig?
   Na verloop van tijd vertraagt de collageen productie in je lichaam. Dit kan resulteren in fijne lijntjes en minder elasticiteit.
   Collageen is de belangrijkste structurele component van je huid. Collageen zorgt – samen met elastine – voor de stevigheid van je huid. Het doet denken aan een panty die je goed in de lengte kunt uitrekken.
   Collagen Elixir is binnenkort de nieuwste stap in je schoonheidsritueel. Het is gemaakt met marine-collageenpeptiden, biotine, vitamine C, zink, en andere eeuwenoude plantaardige stoffen om een gezonde huid van binnenuit te ondersteunen*. Het enige wat je nog moet doen is een slokje nemen en genieten!

   * Biotine draagt bij tot het behoud van normaal haar en een normale huid. Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid. Zink draagt bij tot het behoud van normaal haar, normale nagels en een normale huid.

  • Waar komt het marine collageen vandaan?
   Het marine-collageen in Collagen Elixir is afkomstig van in het wild gevangen koudwatervis uit de wateren voor de kust van Noorwegen, waarbij strenge, milieuvriendelijke praktijken worden gevolgd.
   Collagen Elixir is zorgvuldig samengesteld met onze planeet in gedachten en gebruikt collageen afkomstig van de huid, graten en schubben (die anders zou worden weggegooid) van in het wild gevangen koudwatervissen uit de wateren voor de kust van Noorwegen (zoals kabeljauw en koolvis). En is rijk aan aminozuren die een gezonde huid helpen bevorderen. Hierbij worden strenge, milieuvriendelijke praktijken gevolgd.

  • Soorten collageen
   Er zijn ten minste 16 soorten collageen bekend, maar het grootste deel van het lichaam bestaat uit vier hoofdtypen: type I, II, III en IV.

   • Type I, het collageen dat wij voor Elixir gebruiken, is het meest voorkomende collageen in het lichaam, dat meestal voor schoonheidsproducten wordt gebruikt, omdat het de belangrijkste structurele component is in huid, beenderen, pezen, bindweefsels en vezelig kraakbeen.
   • Type II is voornamelijk te vinden in het elastische kraakbeen dat dient als demping voor gewrichten.
   • Type Ill dient als ondersteunende structuur voor organen, slagaders en spieren.
   • Type IV wordt aangetroffen in de huidlagen en helpt bij de filtratie.

  • Type I Marine-collageen
   Collageen van type I is de bouwsteen van de structuur van onze huid en maakt ongeveer 80% van de huidlaag uit. Ons lichaam maakt van nature collageen aan, maar de productie ervan neemt af naarmate we ouder worden. Onderzoek heeft aangetoond dat collageensupplementen gunstig kunnen zijn voor het behoud van een gezonde en gehydrateerde huid. Dit marine-collageen bestaat hoofdzakelijk uit collageen van type I en is rijk aan unieke, gespecialiseerde aminozuren die gericht zijn op de gezondheid van de huid en de natuurlijke productie van collageen door het lichaam te ondersteunen. 

  • Voor wie is Collagen Elixir?
   Collagen Elixir wordt aanbevolen voor volwassen vanaf 18 jaar. Waar Collagen Elixir absoluut gezonde en natuurlijke ingrediënten bevat, is het steeds raadzaam dat bij zwangerschap en borstvoeding gepersonaliseerd advies wordt ingewonnen door de begeleidende arts alvorens te starten met suppletie, hoe gezond die ook mogen zijn. Ook bij gebruik van medicijnen op recept, overleg dan altijd eerst met je arts.
  • Hoeveel moet ik per dag nemen om resultaat te zien?
   Wij raden je aan om gedurende minstens 14 dagen tot 1 maand elke dag twee dosissen Collagen Elixir te nemen. Daarna neem je elke dag 1 flesje om de resultaten te behouden en te verbeteren. Of je dit ‘s morgens of ‘s avonds neemt maakt niet uit. Je gebruikt het wanneer het voor jou het best past.

  • Kan ik Collagen Elixir innemen als ik allergisch ben aan vis?
   Nee, Collagen Elixir is niet geschikt voor mensen met een visallergie.

  • Is de verpakking van Collagen Elixir recycleerbaar?
   Ja, onze Collagen Elixir verpakking is 100% recycleerbaar. Gelieve de glazen fles en doos op een verantwoorde manier weg te gooien.
   Isagenix volgt een kwaliteitsbeleid zonder compromissen dat ervoor zorgt dat elk product dat u ontvangt, voldoet aan de hoogste normen voor productie en kwaliteitsborging.